• Okna Capris

Panoramske stene


Ko smo doma, preživimo večino svojega časa v dnevnem prostoru. Njegovo udobje je odvisno od številnih elementov, vsekakor pa je pomembno, da pride vanj dovolj naravne svetlobe, ki naredi prostor navidezno večji in prijetnejši. Prav tako je pomembna povezanost z zunanjostjo.

Vse to nam omogočajo panoramske stene.

Poznamo dva sistema panoramske zasteklitve, ki se razlikujeta glede na način odpiranja. Prvi sistem je drsno nagibna stena, drugi pa je dvižno drsni.

Kjer je frekvenca prehoda velika, je panoramska stena najboljša rešitev. Njihova uporaba se je v zadnjih letih zelo povečala.

Večina sten se izdela z dvoslojnim ali troslojnim steklom, zaradi varnosti pa predlagamo kaljeno varnostno steklo, ki zagotavlja zaščito pred poškodbami v primeru loma stekla.

Drsno nagibna panoramska stena

Najbolj prodajan tip panoramske stene je na voljo v PVC ali aluminijasti izvedbi. Panoramska stena se v tem primeru odpira izvlečno drsno, kar pomeni, da se krilo najprej odpre samo kot pri zračenju (na ventus), nato pa se krilo izvleče še spodaj, tako lahko kljub temu, da sta krili v isti ravnini, to drsi mimo fiksnega dela. Cena drsno nagibnega sistema je skoraj polovica cene dvižno drsnega sistema.

Dvižno drsna panoramska stena

Kot že ime pove, se panoramska stena odpira dvižno drsno, drsno in fiksno krilo stene nista v isti ravnini, ampak drsita drug ob drugem. Ob odpiranju se drsno krilo rahlo dvigne in se nato zapelje mimo fiksnega dela. Kljub temu, da krili nista v isti ravnini, se stena zapre fiksno, je toplotno dobro izolirana in nudi visoko termično ugodje. Pri dvižno drsni steni se prag potopi v tlak. Izredno nizek prag zagotavlja prehod brez preprek. Rešitev je elegantna in funkcionalna ter dovršena. Dvižno drsna panoramska stena je posebej primerna za velike razpone, večje dimenzije.

#panoramskastena #PVCstavbnopohištvo #OknaCapris

443 views0 comments

Recent Posts

See All